Fotografii si cameramanii profesionisti au obtinut miercuri o victorie, Kremlinul fiind de acord sa ridice restrictiile impuse in urma cu 17 ani in legatura cu activitatea lor in Piata Rosie.

De fapt, din 1993, profesionistii in imagini erau nevoiti sa se supuna unei proceduri birocratice - care dura si zece zile - pentru a obtine dreptul de a filma sau fotografia cea mai cunoscuta piata a Rusiei si monumentele sale, inclusiv zidurile Kremlinului, informeaza AFP, conform NewsIn.

Serviciul federal de protectie, care se ocupa cu securitatea oamenilor de stat, a anuntat ca "in conformitate cu un ordin al presedintelui rus Dmitri Medvedev, au fost redactate documentele care anuleaza toate imitarile pentru cameramanii profesionisti si amatori".

Medvedev, pasionat de fotografie, a luat aceasta decizie dupa ce a fost interpelat pe acest subiect in ianuarie de catre un fotograf si blogger rus, la Soci. "Dar este pur si simplu stupid!", i-a raspuns atunci presedintele rus, in fata camerelor.

Restrictiile impuse in Piata Rosie nu au fost niciodata explicate de autoritati, dar surse au sugerat ca ele urmareau reglementarea realizarii de spoturi publicitare care folosesc pe fundal simboluri ale statului rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.