Mehmet Ali Agca, turcul care a incercat sa il ucida pe papa Ioan Paul al II-lea in 1981, a fost eliberat luni dintr-o inchisoare din apropiere de Ankara, a anuntat avocatul sau, potrivit NewsIn.
"Procedura de eliberare s-a incheiat", a declarat avocatul sau Yilmaz Abosoglu in fata inchisorii de maxima securitate, situata la circa 60 de kilometri de capitaa turca si aparata de forte importante de jandarmerie.

Cetateanul turc, fost militant de extrema-dreapta, in varsta de 52 de ani, se afla in inchisoare de 30 de ani.

El intentioneaza sa faca dezvaluiri privind motivele actiunii sale si a fost contactat de numerosi editori si realizatori de filme.

Avocatul sau le-a explicat jurnalistilor ca Mehmet Ali Agca va fi dus imediat la un post de inrolare in armata, pentru ca nu si-a facut stagiul militar. Potrivit lui Abosoglu, biroul de inrolare din orasul sau natal, Malatya (estul tarii) vrea ca acesta sa fie controlat de medicii militari imediat dupa eliberare, pentru ca, potrivit lor, ar fi dezertor.

Agca a fost inchis in Turcia, dupa ce a fost extradat din Italia in anul 2000, pentru mai multe crime comise la Istanbul inainte sa incerce sa il asasineze pe Ioan Paul al II-lea, in 13 mai 1981, in piata San Pietro din Roma. Papa a fost ranit grav in abdomen atunci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.