Presedintele Dmitri Medvedev a criticat aspru Rusia, tara "corupta, cu o economie primitiva, o democratie slaba si un popor care nu are initiativa", ai carei conducatori anteriori nu au facut cat trebuia pentru stabilitatea ei.
In articolul intitulat "Rusia, inainte!", publicat pe site-ul Gazera.ru, presedinele sustine ca rusii, care i-au invins pe nazisti in 1945, "sunt acum obligati sa combata coruptia" tarii lor, pentru a o face "mai moderna si mai confortabila", relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Oare trebuie sa ducem spre viitor o economie primitiva, bazata pe materii prime, o coruptie endemica, obisnuinta noastra de a ne baza pe stat, pe strainatate, pe o 'doctrina universala', pe orice, dar nu pe noi? Are vreun viitor o Rusie incarcata cu astfel de poveri?", se intreaba Medvedev.

Criza economica mondiala a aratat ca "lucrurile nu merg prea bine pentru Rusia", care "nu a reusit in ultimii 20 de ani sa scape de o dependenta umilitoare privitoare la materiile prime" si a carei economie "ignora, ca in epoca sovietica, nevoile omului".

"Acest lucru demonstreaza ca nu am facut tot ceea ce era necesar in anii trecuti. Sau ca sunt multe lucruri pe care nu le-am facut cum ar fi trebuit", a mai scris Medvedev in ceea ce poate fi considerata o critica la adresa lui Vladimir Putin, devenit premier.

"Institutiile democratice sunt, in mare, formate si stabilizate, dar calitatea lor este departe de a fi ideala. Societatea civila este slaba", potrivit lui Medvedev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.