O femeie din Sudan incriminata de legislatia tarii sale pentru ca s-a imbracat in pantaloni, a scapat de cele 40 de lovituri cu biciul pe care trebuia sa le primeasca, fiind obligata insa la plata unei amenzi in valoare de 200 de dolari sau la o luna de inchisoare.
Lubna al-Hussein nu intentioneaza sa plateasca aceasta amenda, ceea ce inseamna ca va sta in inchisoare o luna, a anuntat avocatul ei.

Al-Hussein a fost arestata in luna iulie si acuzata ca s-a imbracat intr-o pereche de “pantaloni prea stramti si o bluza prea transparenta”. Femeia a pledat “nevinovata”, potrivit avocatului ei si nu i s-a permis sa aduca martori la proces, relateaza CNN.

Lubna al-Hussein este o jurnalista de 30 de ani care a lucrat in departamentul de media al Misiunii Natiunilor Unite din Sudan si se lupta pentru ca aceasta lege sa fie declarata neconstitutionala. A renuntat chiar la pozitia sa din cadrul ONU, pentru a nu fi acuzata ca invoca imunitatea de functionar international.



Astazi, in fata tribunalului unde a avut loc procesul lui al-Hussein s-au adunat cateva zeci de sustinatori ai jurnalistei, iar politistii au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestanti, informeaza BBC.

Si organizatia pentru drepturile omului, Amnesty International, a cerut ca autoritatile sa renunte la acuzatiile de care spun ca se face vinovata femeia.

"Maniera in care este folosita aceasta lege impotriva femeilor din Sudan este inacceptabila, iar pedeapsa cu biciuirea este chiar revoltator", a declarat Tawanda Hondora, director al programului Amnesty International pentru Africa.

Jurnalista al-Hussein a fost arestata impreuna cu alte 18 femei, in data de 3 iulie, intr-un restaurant din Khartoum, cand politia a dat buzna pentru a le controla pe femei in privinta tinutei vestimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.