Detaliile procesului unui medic care afirma ca este Jack Spintecatorul si al unui barbat care a incercat sa o ucida pe regina Victoria vor putea fi consultate pe internet incepand de ieri, alaturi de documente privitoare la 1,4 milioane de procese din secolele 18 si 19 din Anglia si Tara Galilor.
Site-ul britanic ancestry.co.uk, specializat in genealogie, publica documente ce cuprind detalii privind crimele, numele complete ale acuzatilor si data nasterii lor, locul unde s-au desfasurat procesele si verdictele date, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Astfel, publicul poate consulta dosarul medicului scoatian Thomas Neill Cream, condamnat la moarte in 1892 pentru otravirea mai multor persoane, in special in Statele Unite si Anglia. Ultimele sale cuvinte, inainte de a fi spanzurat, au fost ca el este Jack Spintecatorul. Medicul se afla insa deja in inchisoare la data comiterii unora dintre crimele atribuite lui Jack Spintecatorul.

Sunt accesibile pe internet si detalii din procesul lui Roderick McLean, care a incercat sa o impuste pe regina Victoria la castelul Windsor, dar si din procesul lui Isaac "Ikey" Solomon, care l-ar fi inspirat pe Charles Dickens la crearea personajului Fagin din "Oliver Twist".

Documentele publicate pe internet acopera o ampla perioada de timp: sfarsitul secolului 18 si inceputul secolului urmator, prezentand in detaliu aproape 900.000 de condamnari la inchisoare, 97.000 de deportari si 10.300 de pedese cu moartea. Doua treimi dintre acuzati primeau pedepse cu inchisoare, in timp ce aproape 10% erau fie deportati, fie condamnati la moarte.

Justitia engleza si galeza pronunta pedeapsa cu moartea pentru orice furt in valoare de mai mult de cinci silingi (35 de euro in prezent), pentru furt de vite, braconaj de iepuri salbatici sau taiat copaci. Daca o persoana era prinsa noaptea cu fata vopsita in negru, era, de asemenea, condamnata la moarte, pentru ca autoritatile considerau ca a comis o spargere.

Incepand din anii 1860, executiile prin spanzurare au devenit un spectacol cu priza la public. Executiile erau atat de populare, incat cei bogati plateau scump pentru a le putea urmari din balcoanele cel mai bine pozitionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.