Statisticile privitoare la numarul de cazuri si la mortalitatea virusului gripei A (H1N1) nu sunt fiabile, mai ales pentru ca multe dintre persoanele contaminate nu sunt luate in calcul, arata un studiu publicat de British Medical Journal (BMJ).
Potrivit celui mai recent bilant OMS, in acest moment sunt inregistrate 94.512 cazuri si 429 decese, circa 0,5% dintre persoanele contaminate decedand, ceea ce plaseaza noul virus in nivelul superior al gripelor sezoniere.

Insa, expertii de la Imperial College din Londra avertizeaza in legatura cu "interpretarile simpliste ale acestor cifre brute", o problema fiind si faptul ca nu sunt luati in calcul cei care contracteaza virusul, dar nu se imbolnavesc sau nu atat de grav pentru a consulta un medic.

Cercetatorii subliniaza si diferentele mari dintre ratele de mortalitate dintre tari, relateaza NewsIn. In Mexic, care are 119 decese din 10.292 de cazuri, nivelul este dublu fata de cel din Canada, SUA sau Europa. Versiunea virusului din Mexic este probabil mai virulenta, dar diferenta se poate explica prin faptul ca mexicanii se concentreaza pe cele mai acute forme ale bolii, iar numarul infectarilor este in realitate mult mai mare.

Deci gripa A (H1N1) este acum mai putin periculoasa decat ce aparuse initial.

Studiul avertizeaza si in legatura cu o posibila crestere a numarului de infarcturi legate de gripa porcina, ceea ce se poate sa nu apara in statistici


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.