Chiar daca nu arata foarte realist, sarpele este autonom si se orienteaza perfect pe campul de lupta, unde supravegheaza audio-video orice miscare.

Lung de doi metri si imitand miscarile unui sarpe adevarat, robotul este dotat cu o camera video si cu microfoane care-l transforma intr-un spion redutabil, avand in vedere ca este antrenat sa se tarasca prin pesteri, canale, tuneluri, fisuri si cladiri, scriu cei de la Jerusalem Post.

Avand suficient de multe incheieturi flexibile care ii permit inclusiv sa se arcuiasca si ridice pentru a capata o perspectiva mai larga asupra lucrurilor pe care le inregistreaza audio-video, sarpele se poate si auto-detona, au anuntat oficiali ai Ministerului israelian al Apararii care, chiar daca nu au determinat costurile de productie, intentioneaza sa foloseasca serpii in viitorul apropiat.

Experti ai Institutului Tehnologic Technion implicati in proiect au studiat onduirile serpilor adevarati, declarand ca versiunea prezenta este cea mai buna reproducere robotica a unui sarpe. Specialistii nu au fost, insa, atenti la detalii cum ar fi capul, inlocuit de o camera video dotata cu infrarosu care il scoate rapid in evidenta, un alt neajuns fiind acela ca sarpele nu se descurca deloc in mediu acvatic, spre deosebire de o inventie japoneza prezentata in 2005, ACM-R5, pe care o puteti urmari mai jos:

Arsenalul armatei israeliene ar putea include, in viitor, si alti roboti creati de cei de la Technion, in acest moment fiind in lucru un caine care reactioneaza la stimuli umani si o pisica specializata in escaladarea cladirilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.