Autoritatile din Franta au lansat o ancheta privind conditiile in care au fost angajate romance si poloneze pentru a recolta capsuni si sparanghel in estul tarii, dupa ce un sindicat le-a calificat drept "sclavie", au anuntat surse din Jandarmerie, citate de AFP.

Intr-un comunicat, sindicatul CGT a denuntat conditiile "inumane", de "sclavie", demne de o alta epoca, in care lucreaza acesti muncitori la o ferma din Brumath. Potrivit sindicatului, aceste femei primesc salariu cativa eurocenti pe kilogramul recoltat.

Cazate pe un teren viran noroios, inconjurat de grilaje, in cladiri din prefabricate "care seamana cu niste custi", unele dintre ele au fost platite cu sase euro pentru 10 zile de munca, potrivit CGT, relateaza NewsIn.

Serviciile de inspectie a muncii au confirmat ca au fost sesizate in acest dosar, fara a face alte precizari. "Am fost alertati, am mers la fata locului si am facut ceea ce este necesar. Dosarul isi urmeaza cursul", a declarat un oficial din aceste servicii.

Contactat de AFP, primarul din Brumath, Etienne Wolff, a anuntat ca angajatorul, un german care inchiriaza de mai multi ani o parcela agricola din comuna, a fost condamnat deja de justitie.

Mai multe zeci de romance care lucrau la aceasta ferma au fost repatriate ieri, potrivit sindicatului, care intentioneaza sa depuna plangerea in justitie pentru nerespectarea codului muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.