Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile in Mexic, daca acestea nu sunt necesare, in urma aparitiei cazurilor de imbolnavire cu virusul febrei porcine, virus care poate fi mortal si care se transmite de la om la om.

MAE anunta ca pana in acest moment nu s-a inregistrat nici un caz de cetatean roman afectat de gripa porcina.

Virusul gripei porcine se comporta imprevizibil si ridica multe intrebari fara raspuns

„In cazul in care cetatenii romani trebuie sa se deplaseze in Mexic sau se afla deja in aceasta tara, recomandam evitarea locurilor aglomerate, utilizarea de masti de protectie, respectarea igienei personale, precum si apelarea la medic la primele simptome ale bolii”, se subliniaza in comunicatul institutiei.

De asemenea, MAE mai recomanda evitarea locurilor aglomerate, cum ar fi pietele sau mijloacele de transport in comun, precum si evitarea contactului direct cu localnici.

Boala are simptome asemanatoare gripei comune: temperatura mare, dureri in gat, tuse, febra musculara. Dupa 2-3 zile acestea se accentueaza si se poate ajunge rapid la pneumonie. Tratata in faza incipienta, boala este vindecabila, arata MAE.

Epidemie de gripa porcina in America: OMS avertizeaza ca virusul poate deveni si mai periculos

Institutia mai evidentiaza ca OMS a precizat ca nu exista un vaccin adaptat la aceasta boala, tratamentul fiind cu antibiotice, sub supraveghere medicala si recomanda cu insistenta incheierea asigurarii medicale si de calatorie in cazul deplasarii in Mexic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.