Un om de afaceri bulgar din domeniul constructiilor, disparut de 11 zile, a fost rapit, rapitorii sai cerand un milion de euro pentru a-l elibera, potrivit presei bulgare.

Familia si politia au refuzat sa comenteze aceasta informatie, anuntata in principalele ziare din Bulgaria.

O fotografie care il prezinta pe proprietarul holdingului BTP, Kircio KIrov, in varsta de 70 de ani, legat, cu cu urme de lovituri pe fata, insotita de cererea de rascumparare, ar fi fost trimise vineri fiului sau, Ivan, informeaza NewsIn, citand AFP.

Acesta a caificat informatia drept "o prostie". El spusese ca tatal sau se afla in strainatate din motive personale.

Kirov a disparut la 27 martie, masina sa de teren, pe care el o conducea, fiind gasita in fata locuintei sale, cu portierele deschise si farurile aprinse. Rapitorii au cerut intre unu si cinci milioane de euro, potrivit presei, dar politia nu exclude varianta unei false rapiri, holdingul Kirov fiind in datorii din cauza crizei.

Un detectiv bulgar a facut o paralela intre aceasta rapire si ce a altor doi oameni de afaceri bulgari, spunand ca autorii acestor rapiri au un singur lider, care se considera "un fel de Robin Hood".

Paisprezece rapiri au fost inregistratre in ultimii doi ani, iar procurorul general adjunct nu exclude ca si altele sa fie semnalate. Presedintele unui club de fotbal, Anghel Boncev, a fost rapit in mai, iar, la predarea rascumpararii, sotia sa, Kamelia, a fost rapita, la randul ei. Pentru a fi eliberata, Boncev a dat 157.000 de euro unei fundatii pentru combaterea cancerului.

Fiul presedintelui altui club de fotbal a fost rapit in 2004, dar nu a mai fost gasit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.