Fostul sef al serviciilor sarbe de securitate, inculpat pentru crime de razboi de Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie, a respins afirmatiile unui cotidian american, potrivit carora ar fi lucrat pentru CIA in timpul razboaielor din Balcani, relateaza AFP.

Potrivit Los Angeles Times, Jovita Stanisici, fost apropiat al lui Slobodan Milosevici, ar fi furnizat informatii secrete despre functionarea regimului Milosevici in cursul dezmembrarii Iugoslaviei, in anii '90, scrie NewsIn.

Afirmatiile "potrivit carora as fi furnizat secrete de stat catre CUIA nu sunt corecte", a spus el, pentru cotidianul Blit.

Stanisici, in varsta de 58 de ani, a fost inculpat de TPI pentru crime impotriva umanitatii si crime de razboi impotriva unor civili nonsarbi in timpul razboiului din Croatia si Bosnia. Acum el se afla la Belgrad, in libertate provizorie, unde primeste ingrijiri medicale.

Avocatii sai au refuzat sa comenteze informatiile din cotidianul american, precizand ca TPI le interzice orice comunicare cu presa.

Potrivit LA Times, Stanisici a fost recrutat de un oficial al CIA, William Lofgren, si, timp de sapte ani, a fost martorul numarul unu in privinta faptelor lui Milosevici. Insa, in acelasi timp, el a format unitati sarbe care au comis atrocitati in timpul razboaielor din Balcani.

Stanisici, care risca inchisoarea pe viata, s-a orientat in continuare spre fostii sai aliati americani pentru a le cere ajutorul, potrivit cotidianului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.