Eurodeputatii si-au dat miercuri acordul de principiu pentru sanctiuni impotriva celor care angajeaza imigranti ilegali in UE, fie ca sunt societati sau particulari, in cadrul eforturilor de combatere a imigratiei ilegale.

Dispozitiille aprobate cu o ampla majoritate sprijina un compromis negociat cu cele 27 state membre si armonizeaza evantaiul sanctiunilor administrative, financiare, chiar penale in cele mai grave cazuri, impotriva celor care angajeaza imigranti ilegali, informeaza NewsIn.

Insa deputatii au decis in acelasi timp sa amane adoptarea formala a legii pentru viitoarea sedinta plenara. Ei au cerut in ultimul moment obtinerea, pana atunci, de la Cei 27 a unei "declaratii" care sa asigure ca pe viitor va fi posibil ca se voteze si alte legi impotriva patronilor care angajeaza imigranti ilgali.

Intre 4,5 si 8 milioane de imigranti ilegali lucreaza in UE in domeniile constructii, agricultura si domeniul hotelier.
Societatile si subcontractantii lor directi vor fi vizati de sanctiuni administrative, cum ar fi retragerea sau rambursarea ajutoarelor publice, excluderea de pe pietele publice timp de cinci ani sau inchiderea societatii.

Patronul va fi pasibil de sanctiuni financiare, cum ar fi amenzile, dar si plata costului de trimitere in tara de origine a strainului respectiv, precum si sanctiuni penale in cele mai grave cazuri - recidiva, angajarea unui numar deosebit de mare de imigranti ilegali, conditii de munca abuzive sau angajarea deliberata a victimelor traficului cu fiinte umane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.