Cobaii, care sufereau de cancer la creier, ovarian sau pancreatic, cu evolutie rapida, au primit, pe cale injectabila - in vene sau cavitatea abdominala -, doze mari de vitamina C.
Mecanismele biologice naturale controleaza si regleaza precis dozele de vitamina C absorbite de organism pe cale orala, fapt care limiteaza efectele ei anticancer observate la dozele mai ridicate, au indicat cercetatorii. "Daca se consuma zilnic alimente ce contin peste 200 de miligrame de vitamina C, mecanismele biologice impiedica vasele sangvine sa absoarba mai multa vitamina decat trebuie", a spus Mark Levine, coordonator al studiului. Pentru a trece de aceste bariere naturale, cercetatorii le-au administrat, zilnic, animalelor doze de vitamina C mergand pana la echivalentul a patru grame pe kilogram. "Astfel de doze ridicate ar trebui sa aiba efecte anticancer pozitive", a spus Levine. Vitamina are si proprietati antioxidante, protejand celulele de efectele nefaste ale radicalilor liberi.
Despre autor:
Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
5 hobbyuri care combat stresul acumulat și îți redau echilibrul interior
Sursa: garbo.ro
-
Italia introduce detenția pe viață pentru femicid
Sursa: kudika.ro