Poate veti crede ca este o gluma sau doar dovada unui limbaj licentios, insa un simplu click pe Google Earth va va demonstra ca undeva in Austria de Sus, la 32 de km distanta de Salzburg si 4 km distanta de granita cu Germania exista un orasel numit "Fucking".
Orasul „Fucking”, ([ˈfʊkɪŋ], care rimeaza cu "cooking") are aceasta denumire asta inca din 1070, dupa numele unui barbat care a pus bazele orasului si acelei comunitati in secolul al 6 lea, numit Focko.
”Ing” este un vechi sufix germanic care deseamneaza o persoana, si este atasat la radacina cuvantului (spre exemplu "Scylding" , denumirea lui Beowulf si arata ca el provine din Scyld). In cazul asta, "Fucking" inseamna locul lui Focko, unde a trait el si semenii lui.

Nu multi ar sti de existenta lui, daca turistii vorbitori de limba engleza nu s-ar opri si ar fotografia panoul. Asta in cel mai fericit caz, deoarece panourile cu denumirea satului sunt extreme de des furate, autoritatile cheltuind sume considerabile pe inlocuirea lor.

In 2004, datorita furturilor si a denumirii considerate rusinoase de oamenii obisnuiti , cetatenii au votat schimbarea denumirii, insa conducerea a votat impotriva. In august 2005 panourile rutiere au fost inlocuite cu unele rezistente la furt, din otel si securizate pentru a le diminua sansele eventualilor hoti.

Austria mai are si ale locuri „amuzante” de vazut , iar „Fucking” nu este singura comunitate care a fost binecuvantata cu o pronuntie englezeasca datorita sufixului bavarian „ing”. Imediat cum treci granita Germaniei, mai poti vizita „Kissing”, „Petting”, „Attaching” and „Mailing”. Si pentru a distruge o iluzie, in germana, numele este pronuntat mai mult ”foo-king”, lucru care il scapa de conotatia vulgara atribuita de anglofili.

Misiunea pe care si-au luat-o initiatorii proiectului:" Support the town of Fucking in Austria! “Fucking is not a bad word but a good town!” este de a-si promova orasul in America si in toata lumea, astfel incat sa inlature prejudecatile, dandu-i povestii o semnificatie culturala si pentru a incuraja relatiile de prietenie intre statele europene dar si pacea in lume. Si oamenii chiar s-au luat in serios, scotand si o linie vestimentara the I love Fucking t-shirts, pasapoarte Fucking passport , sau atestate la Universitatea locala Universität Fucking doctoral degree.


"Furnicate under the command of the king"

Ca o completare la etimologia cuvantului „fuck”, acesta este un acronim pentru „furnicate under the comand of the king”, sintagma ce dateaza din jurul anului 1666. In septembrie 1666, Londra a fost distrusa in proportie de 2 treimi datorita unui incendiu devastator, Great Fire of London. Legendele spun ca a ars timp de 4 zile si ca focul putea fi vazut de la 40 de mile. Au fost distruse complet 13.200 de case, 430 de strazi si 89 de biserici. Reconstructia orasului a durat mai bine de 10 ani. Pentru a se evita un dezastru asemanator pe viitor, regele Charles al II-lea a ordonat ca toate cladirile sa fie construite din piatra si caramida, fara a mai fi ingaduita folosirea lemnului. Deoarece Anglia se refacea dupa epidemia de ciuma care o lovise cu mai putin de un an in urma, numarul de morti a crescut uimitor. Natalitatea scazuta l-a facut pe rege sa introduca o masura prin care familiile erau obligate sa aiba cat mai multi copii,in traducere libera: „furnicate under the comand of the king”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.