Arheologii care explorau un vechi traseu militar in Sinai au descoperit ramasitele vechi de 3000 de ani ale unei asezari antice, dovedita a fi cea mai mare gasita pana acum in Egipt.
Printre descoperirile facute a fost un relief al regelui Thutmose al II lea ((1516-1504 i.H.), despre care se crede ca este primul moment regal descopert in Sinai, a declarat Zahi Hawass, seful Consiliului Suprem de Antichitati din Egipt. Descoperirea arata ca Thutmose al II lea ar fi construit o fortareata aproape de orasul stravechi, localizat la 2 mile NE fata de prezentul oras Qantara, cunoscut istoric ca Tharu.

Hawass a spus ca studiile timpurii sugereaza ca fortareata a fost unul dintre sediile armatei egiptene din Noul Regat (1569-1081i.H.). Traseul militar, cunoscut si ca „Drumul lui Horus”, facea in trecut legatura Egiptului cu Palestina si in prezent este aproape de orasul Rafah, care delimiteaza teritoriul palestinian Gaza.

Arheologul Mohammed Abdel-Maqsoud, seful echipei de excavatie a declarat ca descoperirea face parte dintr-o colaborare cu Ministerul Culturii care a fost demarat in 1986 si care avea drept scop gasirea unor fortarete de-a lungul traseului militar, arata Time in colaborare cu CNN. Tot el a declarat ca noile dfesoperiri corespund cu inscriptiile de pe :”Drumul lui Horus” gasite pe peretii Templului Karnak in Luxor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.