Cercetatorii britanici se lupta pentru dreptul de a li se permite crearea primelor embrioane care sa combine ADN uman cu ovule luate de la vaci moarte. Cercetatorii afirma ca in acest fel, intelegerea modului in care se manifesta bolile genetice va fi facilitata.

Autoritatea pentru Fertilizare si Embrionologie Umana din Marea Britanie va decide pana sapatamana viitoare daca va permite laboratoarelor britanice sa creeze embrioanele hibride. Problema a creat controverse, astfel incat, grupuri religioase afirma ca nu este etic ca un ovul animal sa fie modificat genetic si apoi combinat cu ADN de origine umana.

Dr. Minger spera sa obtina licenta pentru folosirea hibridului pentru a intelege mai mult bolile neurologice printre care si Alzheimer. “Sunt foarte optimist in ceea ce priveste decizia autoritatilor. Sper ca am convins asupra faptului ca acest tip de cercetari va putea fi folosit pentru a deschide noi sperante in ceea ce priveste terapii pentru boli ca Alzhaimer, boala care afecteaza atat de multi oameni, si pentru care momentan nu detinem inforamatii asupara nici unei modalitati de vindecare.", a afirmat cercetatorul.

Minger, profesor universitar doctor la Colegiul King din Londra, argumentaeaza faptul ca este mult mai eficienta folosirea unor astfel de hibrizi, obtinuti prin preluarea unor ovule de la mii de vaci care sunt macelarite, decat folosirea unor ovule si a unor spermatozoizi umani.

Guvernul Marii Britanii si-a schimbat de curand pozitia in privinta embrioanelor hibride. Daca la inceput nu sustinea aceast concept, acum propune aprobarea proiectului , numai in cazul in care oamenii de stiinta vor folosi hibridul cu scopul de a obtine rezultae noi in cercetarea bolilor neuronale, dupa cum informeaza ziarul britanic The Observer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.