La inceputul anilor '90, sotii Wilson erau doi profesori obisnuiti de matematica, care corectau temele si lucrarile elevilor. Astazi, imperiul imobiliar creat de cei doi valoreaza peste 240 milioane de lire sterline (aproximativ 500 milioane de dolari). Averea lor se mareste insa de la o zi la alta numai prin simpla crestere a preturilor la case cu 40 de lire zilnic. Astfel, sotii Wilson sunt mai bogati in fiecare zi cu 28.000 de lire sterline.

La sfarsitul anului trecut, specialistii imobiliari din Marea Britanie previzionau ca explozia preturilor la case inregistrata in 2006 nu va continua in nici un caz pe parcursul lui 2007, valoarea proprietatilor imobiliare crescand anul acesta cu cel mult 4%. Fergus Wilson are insa o cu totul alta viziune, precizand ca proprietatile imobiliare isi dubleaza valoarea o data la sapte ani. Istoria averii lor isi are radacinile in 1986, cand cei doi profesori, care au doi copii, au decis sa se mute intr-o casa cu sase dormitoare.

In perioada urmatoare, sesizand o crestere rapida a preturilor la case, familia Wilson a decis sa pastreze prima locuinta, s-o inchirieze si sa achite cu acesti bani creditul facut la banca. Dar primele afaceri imobiliare le-au derulat in 1994, cand au reusit sa obtina un credit ipotecar de 120.000 de lire sterline cu care au achizitionat mai multe proprietati.

Cel mai prolific an a fost 2003, cand cei doi magnati au cumparat nu mai putin de 180 de case. Acum, sotii Wilson au incetinit putin ritmul, dar sunt convinsi ca pana la sfarsitul lui 2007, numarul proprietatilor lor se va ridica la peste 800. Aproximativ jumatate din proprietatile lor sunt ipotecate, dar gratie puterii lor extraordinare de cumparare, cei doi matematicieni pot negocia dobanzi foarte mici la credite.