Un studiu realizat de un grup de inventatori de la Lemelson-MIT Program, un centru al Massachusetts Institute of Technology, arata ca 20% din americani se simt mai creativi atunci cand se afla la volan, deoarece acestea sunt singurele momente cand pot fi singuri si cand nu-i tine nimeni de vorba. Persoanele intervievate au declarat ca, in opinia lor, conditiile ideale pentru gandirea creativa sunt intrunite atunci cand se afla singure la volan (66%) si fara sa vorbeasca (47%).

"Multi americani simt ca-si petrec jumatate din viata la volanul masinii lor, dar ceea ce ne-a surprins este tocmai faptul ca aceasta rutina le permite sa aiba idei creatoare. si totusi, daca te gandesti mai bine la asta, iti dai seama ca are sens. Momentele obisnuite ale zilei sunt din ce in ce mai extinse in fiecare an si automobilul poate fi unul din ultimele medii in care putem "evada" din grijile vietii, doar pentru a fi singuri cu gandurile noastre", a declarat directorul programului, Merton Flemings. Studiul a mai relevat ca 20 la suta din americani spun ca le vin idei creatoare cand stau linistiti pe toaleta. Alti 16 la suta prefera patul pentru a fi inovatori: fie inainte de a se duce sa se culce, fie in momentul in care se trezesc, dar cu conditia sa nu se afle la ei acasa.

De asemenea, 5 la suta din americani au ales serviciul ca loc predilect, dar le vin idei bune si atunci cand practica o activitate sau cand fac sport. Pe de alta parte, foarte putini (2 la suta) se simt creativi atunci cand se gasesc in fata televizorului sau cand asculta muzica (1 la suta). Studiul MIT a mai aratat ca americanii petrec 1.000 de ore pe an, adica 11 la suta din cele 365 de zile, in fata televizorului. "Televiziunea are un rol important in cultura noastra. Totusi, societatea noastra se confrunta cu o sfidare ce presupune idei noi si inovatoare. Tineretul, in special, are nevoie sa castige experienta in lumea reala si sa fie expus la medii care sa-i favorizeze gandirea creativa. Altfel spus, trebuie sa mai renunte la televizor", a comentat Flemings.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.