Traim intr-o lume a ecranelor si a butoanelor, dar tot ar fi pacat sa ne pierdem abilitatea de a scrie de mana. Iata de ce.

1. Te ajuta sa inveti mai usor

Una dintre cele mai eficiente metode de a invata ceva (de a citi si a retine) este sa scrii informatiile de mana. Scrisul stimuleaza o anumite parte a creierului numita Sistemul Reticular de Activitate. Aceasta zona actioneaza ca un filtru pentru cunostintele cu adevarat importante pe care creierul trebuie sa le memoreze.

2. Te ajuta sa scrii mai bine

Multi autori clasici au optat pentru scrisul de mana, in detrimentul masinei de scris sau a calculatorului. Conform unui studiu din 2009, studentii care scriau esee cu pixul, spre deosebire de colegii lor care aveau la dispozitie un calculator, si-au terminat munca mai repede si in plus s-au exprimat mai coerent.

3. Este mai usor sa ramai atent la ceea ce faci

Calculatorul este, sa recunoastem, o gaura neagra a productivitatii. Cand ai doar o foaie de hartie si un pix in fata, este mai usor sa te concentrezi doar pe scris.

4. Iti mentine inteligenta pe masura ce imbatranesti

Scrisul de mana reprezinta o adevarata sedinta de fitness pentru creier si este recomandata de medici pentru persoanele care imbatranesc pentru ca se folosesc concomitent mai multe zone ale creierului: memoria, coordonarea miscarilor, creativitatea, etc. Conform unui studiu din 2008, oamenii se pricep mai bine sa recunoasca diferite caractere (simboluri matematice, note muzicale, litere chinezesti etc) atunci cand sunt scrise de mana, spre deosebire de caracterele generate de calculator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.