Doi geologi sustin, intr-o lucrare publicata in revista Nature Geoscience, ca au descoperit cele mai clare dovezi de pana acum potrivit carora pe Marte exista viata.

Profesorul John Parnell a scris lucrarea impreuna cu Dr. Joseph Michalski, geolog la Muzeul de Istorie Naturala. Cei doi cred ca viata ar putea fi descoperita in uriasul crater McLaughlin, care a fost creat dupa ce un meteorit a lovit suprafata planetei, aruncand la suprafata roci, scrie hotnews.ro.

"Stim din cercetari ca o parte substantiala din viata pe Pamant se afla de asemenea in subsuprafata si studiind Craterul McLaughlin putem vedea conditii similare sub suprafata planetei Marte, gratie observatiilor asupra rocilor. (...) nu exista niciun motiv sa nu existe bacterii sau alti microbi care sa traiasca in crapaturile mici de sub suprafata.

Din pacate, nu vom gasi dovezi de existenta ale unor animale, pentru ca cea mai complexa forma de viata ce poate trai in aceste conditii sunt ciupercile.

Ce vrem sa facem este sa subliniem faptul ca, daca vrem sa exploram viata pe Marte, trebuie sa mergem sub suprafata. O abordare ar fi sondarea, iar urmatoarea misiune europeana pe Marte va avea o sonda, dar aceasta nu va putea ajunge decat la doi metri adancime. Desi este o realizare tehnologica fantastica, nu va fi suficient" a declarat John Parnell.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.