Un informatician chinez pe nume Zhao, pasionat de "navigarea" pe Internet, a cerut reprezentantilor oficiului de stare civila sa-i inscrie fiul cu numele de ".com" si a insistat ca numele complet al progeniturii sale trebuie sa fie zhao.com, stiut fiind faptul ca, in China, numele de familie apare in acte inaintea celui de botez.

"In acest fel, numele fiului meu spune ceva despre ocupatia tatalui sau si il face sa fie original si special", a explicat Zhao, informeaza marti, in editia sa online, site-ul spaniol de stiri Periodista Digital, consultat de Rompres. In plus, in dialectul mandarin pronuntarea grupului "com" este similara cuvantului "kang" care inseamna "sanatos si sigur de sine", potrivit declaratiilor informaticianului excentric. Zhao s-a plans ca deocamdata oficialitatile nu au acceptat sa-l inregistreze oficial pe fiul sau sub numele de zhao.com. Nu este pentru prima data cand un chinez incearca sa-si fericeasca urmasul cu un nume desprins din informatica sau Internet. In luna octombrie a anului trecut, un alt oficiu de stare civila a respins cererea unui tata de a-si numi fiul prin simbolul informatic "@". Tatal, avand numele de familie Wang, a declarat ca doreste sa-si numeasca fiul "coada de maimuta" nu doar datorita dragostei sale netarmurite pentru reteaua retelelor, Internetul, ci si pentru ca in mandarina acest simbol suna foarte apropiat de expresia "il iubesc". Nu trebuie insa sa se inteleaga din aceasta ca preferinta pentru nume "informatizate" ar fi apanajul exclusiv al chinezilor. Creatorul programului Linux, finlandezul Linus Torvalds, a "strecurat" in numele oficial al mult iubitei sale fiice Patricia particula "v2.0".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.