Oamenii de stiinta au gasit o metoda revolutionara prin care pot implanta membre robotizate si electrozi direct la nivelul oaselor si nervilor care au suferit amputari.

Folosind metoda dezvoltata de Rickard Branemark, de la Universitatea Sahlgrenska, din Gothenburg, specialistii planuiesc sa dezvolte proteze care sa se ataseze direct pe os prin insurubarea unor suruburi de titan. Noua tehnica a fost inspirata de tatal lui Branemark care a descoperit ca titanul poate fuziona cu tesutul osos, potrivit descopera.ro.

Implantul de titan actioneaza precum o interfata bidirectionala, transmitand semnale de la electrozii plasati pe nervi si muschi, catre membru. Cu alte cuvinte, metoda permite o redare mai realista a miscarii intr-un mod similare cu cel folosit in mod normal de om pentru a-si misca membrele.

Max Ortiz Catalan, coordonatorul studiului de la Universitatea de Tehnologie, din Suedia a declarat ca prin aceasta metoda pacientii vor putea sa efectueze simultan miscari care nu pot fi realizate momentan decat in laborator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.