Adolescentii care au rabdare si nu-si incep viata sexuala imediat se vor bucura de relatii mai lungi si mai fericite.

Conform unui studiu al Universitatii din Austin, statul Texas, momentul in care iti incepi viata sexuala este mai important decat se credea pana acum si afecteaza relatiile pe care indivizii le au cand ajung adulti.

Studiul a urmarit 1.659 de perechi de frati din perioada adolescentei (15-16 ani) pana la nivelul de adulti (29 de ani). Tinerii au fost grupati in functie de varsta la care si-au inceput viata sexuala:
Devreme: 15 si mai devreme
Potivit: 15 -19 ani
Tarziu: dupa 19 ani.

Cercetatorii au descoperit ca cei mai multi dinte cei care erau casatoriti sau intr-o relatie de lunga durata si aveau relatii fericite faceau parte din categoria celor care-si incepusera viata sexuala mai tarziu.

Probabilitatea ca relatiile sa nu fie afectate de conflicte, iar partenerilor sa le placa sa petreaca timp impreuna (semnele unei relatii sanatoase) era mai mare in cazul acestor indivizi care si-au pierdut virginitatea dupa varsta de 19 ani.

"Cei care au atins un anumit nivel de maturizare cand incep sa aiba relatii intime s-ar putea sa invete tehnici mai bune de a trai cu cineva decat adolescentii care sunt aruncati in aceste relatii intime mai devreme. E la fel de posibil ca cei care au rabdarea sa astepte sa devina mai exigenti cu cautarea unui partener si sa nu se multumeasca decat cu cineva cu care se potrivesc", au declarat cercetatorii, incercand oferind o explicatie pentru rezultatele lor.

Cercetatorii au tinut sa sublinieze insa ca generalizarea "adolescentii nu ar trebui sa aibe relatii sexuale" este prea simpla.

"Abia acum incepem sa intelegem modul in care activitatile sexuale ale adolescentilor le afecteaza viitorul sentimental".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.