Cercetatorii germani au inventat un aditiv alimentar care poate fi folosit in iaurturi sau bauturi pentru persoanele care vor sa piarda in greutate.

Aditivul alimentar, SATISFIT-LTG, este o noua versiune a substantei denumite celuloza metilica care este folosita de peste 50 de ani ca agent de afanare in diverse alimente precum mancarurile congelate sau produsele de patiserie. Ea se afla sub forma unui praf alb si se dizolva usor in apa calda transformandu-se intr-un gel care actioneaza precum un lipici intre ingredientele alimentare.

Forma initiala a celulozei metilice trece prea repede prin stomac, insa noul aditiv se transforma in gel, in urma expunerii la temperatura corpului reusind sa ramana in stomac pentru o buna perioada pana a ajunge in intestinul subtire, explica dr. Carsten Huettermann, potrivit mediafax.

Momentan, SATISFIT-LTG este gandit pentru a fi integrat in alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adaugat ca studiile vor continua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.