Aditivul alimentar, SATISFIT-LTG, este o noua versiune a substantei denumite celuloza metilica care este folosita de peste 50 de ani ca agent de afanare in diverse alimente precum mancarurile congelate sau produsele de patiserie. Ea se afla sub forma unui praf alb si se dizolva usor in apa calda transformandu-se intr-un gel care actioneaza precum un lipici intre ingredientele alimentare.
Forma initiala a celulozei metilice trece prea repede prin stomac, insa noul aditiv se transforma in gel, in urma expunerii la temperatura corpului reusind sa ramana in stomac pentru o buna perioada pana a ajunge in intestinul subtire, explica dr. Carsten Huettermann, potrivit mediafax.
Momentan, SATISFIT-LTG este gandit pentru a fi integrat in alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adaugat ca studiile vor continua.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
O companie importantă de logistică și transport achiziționează 100 camioane...
Sursa: wall-street.ro
-
10 Mesaje pe care ar trebui să le lipim prin toată casa ca să le vedem cât...
Sursa: kudika.ro