Problema lipsei somnului, departe de a se limita la teritoriul Statelor Unite, a devenit una de sanatate publica si in Europa.

Mai multe studii au anlizat mecanismele prin care lipsa somnului afecteaza gradul de anticipare a emotiilor iminente.

Imagistica medicala a dezvaluit faptul ca lipsa somnului amplifica semnificativ activitatea de anticipare in complexul amigdalian, o zona a creierului asociata cu reactia la experientele negative si dezagreabile.

"Anticiparea este un mecanism cerebral fundamental existent la un numar mare de specii", afirma Sylvie Royant-Parola, psihiatru la Centrul de explorare a somnului din Garches. "Aceasta intrare in stare de alerta nu este neaparat negativa, dimpotriva, ne ajuta sa ne pregatim pentru situatii periculoase. Este vorba deci de un mecanism de supravietuire. Dar, atunci cand aceasta este exacerbata si se transforma intr-o hiperactivitate, ea devine negativa si se caracterizeaza prin stres si o anxietate severa", a mai spus aceasta, potrivit mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.