Dupa parerea cercetatorilor, telefonul poate fi un mijloc eficient de tratament pentru pacientii depresivi care nu pot sau care nu vor sa se deplaseze la un cabinet.

Cercetatorii de la Universitatea Northwestern din Chicago au demonstrat ca terapiile comportamentale pentru tratrea depresiei efectuate prin intermediul telefonului sunt mai bine primite de pacienti datorita accesabilitatii.

"In practica lor cotidiana, specialistii au constatat ca jumatate dintre pacienti renunta la tratament inainte de incheierea acestuia", afirma cercetatorii americani. "Lipsa timpului, a banilor si a mijloacelor de transport sunt citate ca principale obstacole".

Cercetatorii americani au propus unui numar de 325 de pacienti, suferind de depresie moderata, un ciclu de 18 sedinte cu medici generalisti instruiti pentru acest experiment. Ei au fost repartizati in doua grupuri - unul monitorizat doar prin telefon, celalalt, prin metoda clasica a sedintelor fata in fata. Rezultatul: 20% dintre bolnavii din primul grup au renuntat la terapie, comparativ cu 32% din cel de-al doilea grup, potrivit mediafax.

Dupa parerea cercetatorilor, telefonul ramane, in ciuda acestor rezultate, un mijloc eficient de tratament pentru pacientii care nu pot sau care nu vor sa se deplaseze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.