Pana in prezent, antropologii nu reuseau sa se puna de acord in legatura cu epoca in care stramosii nostri preistorici au descoperit focul. Iata ca s-a aflat momentul.

Conform unui studiu publicat in revista saptamanala americana Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), stramosii omului modern au invatat sa faca focul in urma cu un milion de ani, cu aproximativ 300.000 de ani mai devreme decat se credea pana de curand.

Indicii ale unor astfel de activitati au fost descoperite in Africa, Asia si Europa, in timp ce primele dovezi admise pana in prezent erau bucati de recipiente calcinate descoperite in Israel, care au fost datate in urma cu 700.000 sau 800.000 de ani, scrie descopera.ro.

Fragmente de oase de animale arse si ustensile din piatra care par si mai vechi decat cele din Israel au fost descoperite in sedimentele din interiorul pesterii Wonderwerk din Africa de Sud, unde sapaturi anterioare au relevat deja dovezi importante ale prezentei umane, potrivit jurnalul.ro.

Oamenii de stiinta au gasit "cenusa unor substante vegetale bine conservate si fragmente de oase, depozitate pe suprafete bine delimitate si amestecate cu sedimentele", fapt care i-a facut pe cercetatori sa presupuna existenta unor mici vetre in apropiere de intrarea in pestera, au afirmat autorii studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.