Doua surori din Marea Britanie, care s-au nascut cu o boala rara de piele, isi exfoliaza zilnic pielea de pe intregul corp, pentru a supravietui.

Emma si Stacey Picken din County Durham (Anglia), au 18, respectiv 16 ani si sunt singurele dintr-o familie de sase copiii care s-au nascut cu ihtioza lamelara, o boala care afecteaza o persoana din 600.000, scrie evz.ro

Potrivit dailymail.co.uk, cei care sufera de ihtioza lamelara sunt numiti popular „copii-sarpe”, intrucat pielea lor este tare si solzoasa ca a unui sarpe. Pentru ca pielea lor sa nu se intareasca excesiv, Stacey si Emma trebuie sa faca baie de doua ori pe zi, sa se spele pe cap zilnic si sa aplice creme hidratante pe intreg corpul. In plus, ele nu se pot expune la soare, intrucat actiunea razelor asupra pielii le-ar putea fi fatala.

Deocamdata nu a fost descoperit un leac pentru aceasta boala, insa exista tratamente care pot diminua simptomele, informeaza a1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.