O substanta obtinuta din uleiul de peste care ataca celulele care duc la aparitia leucemiei ar putea reprezenta un leac pentru aceasta maladie.

Afirmatia vine dupa ce cercetatorii Universitatii Pennsylvania au descoperit ca celulele de leucemie prezente in sangele soarecilor de laborator au disparut complet dupa tratarea cu aceasta substanta din uleiul de peste.

Substanta este denumita D12-PGJ13 si este produsa de un acid gras Omega-3, ce se gaseste in peste si uleiul de peste, scrie DailyMail.

“De-a lungul timpul, cercetatorii au descoperit ca acizii grasi ajuta sistemul cardiovascular si dezvoltarea creierului, mai ales in cazul copiilor. Totusi, noi am descoperit ca anumite substante care se regasesc in acest compus au puterea de a distruge in mod selectiv celulele de leucemie prezente in soareci. Cel mai important lucru este ca in cadrul experimentului celulele au fost distruse complet si nu au mai reaparut”, a declarat Sandeep Pradhu, profesor de imunologie si toxicitate moleculara in cadrul Universitatii din Pennsylvania.

Substanta descoperit de acesti cercetatori activeaza o gena de “autodistrugere” in cadrul celulelor cauzatoare de cancer din splina si maduva soarecilor de laborator.

In prezent, tratamentele pentru leucemie nu se concentreaza asupra distrugerii de celulele raspunzatoare de leucemie ci pe reducerea acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.