Crezi ca totul pe Internet ar trebui sa fie liber si gratuit? Atunci te poti converti la Kopimism.

Religia file-sharingului si a torentelor, Kopimismul, s-a nascut din mintea lui Isak Gerson, un student la filosofie. A fost infiintata in 2010 si considera ca informatia este sfanta, iar copierea si transmiterea informatiei sunt rituale sacre, relateaza cnet.

Miscarea religioasa are cateva mii de credinciosi, iar initiatorii se asteapta ca numarul sa creasca acum ca Suedia a recunoscut oficial statutul de religie al Kopimismului. Acest obiectiv a putut fi atins doar dupa ce grupul de credinciosi a delimitat o forma de rugaciune / meditatie.

Orice religie ar trebui sa aiba si propriul ei set de reguli. Un concept atat de abstract precum Kopimismul nu putea sa aiba decat un set foarte haotic de legi, mai precis 100 de indicatii si obiceiuri care trebuie sa intre in obisnuinta fiecarui convertit.

Dintre acestea spicuim:

- Prima lege a Kopimismului: "Intra pe Internet".
- Incepe 30 - 40 de bloguri despre acelasi lucru.
- Creaza-ti propriul site.
- Exprima-te in media cat mai des si cat mai vag.
- Imprieteneste-te cu oameni care stiu Photoshop, Html, limbaj de programare.

Pentru a putea intra in aceasta biserica internationala exista un site special unde esti invitat sa-ti lasi adresa de mail, dar momentan site-ul este cazut datorita afluxului de vizitatori provocat de mediatizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.