Oamenii de stiinta au descoperit ca Luna nu ar fi singurul satelit natural al Pamantului. Vezi ce spun ei.

In lucrarea stiintifica „The population of natural Earth Satelites” o echipa de astronomi de la Universitatea Cornell din SUA sustine ca Luna nu ar fi singurul satelit al Pamantului si ca, in orice moment, poate avea oricand cel putin inca o Luna. Cu toate ca acesti sateliti sunt de mici dimensiuni si nu sunt permanenti, aceasta descoperire stiintifica este fenomenala, scrie Gizmodo.

Cercetatorii au calculat numarul satelitilor naturali cu prezenta neregulata, capturati in campul gravitationala al Terrei de o perioada determinata de timp. Acesti asteroizi transformati pentru moment in sateliti naturali apar si dispar, fiind nedetectati de cele mai multe ori.

In anul 2006, un „obiect misterios” a fost observat rotindu-se in jurul Pamantului. Potrivit Centrului Catalina Sky Surveys din SUA, acesta era un asteroid de mici dimensiuni care s-a comportat asemeni unui satelit natural, gravitand in jurul Terrei pana in iunie 2007, dupa care a parasit orbita planetei noastre.

In general, acesti asteroizi devin sateliti pentru aproximativ 10 luni, si apoi „pleaca”.

Aceste date sunt importante pentru ca i-ar putea ajuta pe oamenii de stiinta sa stranga mai multe date despre formarea sistemului nostru solar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.