Fidel Castro, in varsta de 85 de ani, care a fost presedintele Cubei din 1959 pana in 2006, cand a parasit functia din motive de sanatate, detine un record de neinvidiat, fiind persoana impotriva careia au avut loc cele mai multe tentative de asasinat - 638, potrivit unui site cubanez citat de AFP.

"Liderul Revolutiei Cubaneze, Fidel Castro, este persoana asupra careia s-au produs cele mai multe tentative de asasinat, potrivit Cartii Recordurilor si informatiilor CIA", informeaza cubadebate.cu.

Acelasi site afirma ca, pana in 2006, cand Fidel Castro a predat puterea fratelui sau, Raul, "avusesera loc 638 de tentative de asasinat impotriva sa, toate dirijate de CIA". Metodele au fost variate, de la lunetisti la bombe puse in masina, venin injectat intr-un trabuc si materiale explozibile puse intr-o minge de baseball", mai mentioneaza site-ul, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit aceluiasi site, organismele cele mai interesate de disparitia lui Castro erau agentiile de spionaj nord-americane.

Cartea Recordurilor Guinness lanseaza in fiecare an o noua editie si este, potrivit editorilor, este cel mai vandut volum din lume, dupa Biblie.

Citeste si:

Fidel isi ia treptat "la revedere" de la Cuba!

La multi ani, Fidel! Dar unde esti?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.