Fidel Castro a confirmat ca renunta la conducerea Partidului Comunist Cubanez (PCC), cerand sa plece din comitetul central, intr-un articol publicat marti in presa oficiala.

"Raul (Castro) stie ca nu voi accepta nicio responsabilitate in cadrul partidului", a declarat el intr-un text publicat pe site-ul Cubadebate.cu pentru a explica absenta sa din noul comitet central al PCC ales luni, la cel de-al saselea congres al partidului, relateaza AFP.

Castro, in varsta de 84 de ani, a fost prim-secretar al comitetului central al PCC de la infiintarea partidului, in 1965, transmite MEDIAFAX.

  • Incep reformele in Cuba?!

Al saselea congres al Partidului Comunist Cubanez (PCC, partid unic) a aprobat programul de reforme si deschiderea propuse de presedintele Raul Castro pentru a "rectifica" modelul socialist in vigoare de jumatate de secol, potrivit documentelor oficiale publicate luni.

Cei 1.000 de delegati ai congresului au votat in sedinta plenara proiectul, care cuprinde aproximativ 300 de masuri care se refera la deschiderea sectorului privat, reducerea locurilor de munca in sectorul public, scaderea subventiilor de la stat, formele de autogestionare a intreprinderilor, impozite si descentralizarea aparatului de stat.

Deschis sambata, congresul PCC si-a ales, de asemenea, conducerea.

Rezultatul acestui scrutin si detaliile despre masurile aprobate ar urma sa fie prezentate marti la inchiederea congresului.

Fidel Castro i-a cedat conducerea PCC fratelui sau, Raul, caruia i-a transmis deja atributele prezidentiale, in 2006, din motive de sanatate. [Fidel Castro, la un pas de moarte in 2006]

Citeste si: WikiLeaks: Fidel Castro, "obsedat" de Barack Obama

Fidel Castro: Am dubii in privinta "modelului cubanez"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.