Dupa ce recent lidderul cubanez Fidel Castro a laudat WikiLeaks si pe fondatorul sau, Julian Assange, site-ul a dezvaluit ca in 2006, Castro a fost la un pas de moarte din cauza unei crize de intestin perforat.

In 2006, Castro a suferit o criza brusca de intestin perforat in timpul unul zbor, potrivit unei noi telegrame diplomatice americane publicata de WikiLeaks si citata de Digital Journal.

BBC News citeaza o sursa anonima care confirma faptul ca problemele de santate ale lui Castro au inceput in timpul zborului de la Holguin la Havana. Desi zborul era unul scurt, cum la bord nu se afla niciun doctor, imediat ce echipajul a aflat de sangerarea liderului cubanez, avionul a efectuat o aterizare de urgenta. Nu se stie cum, insa Fidel Castro contractase o boala specifica colonului.

Astfel, dupa ce Fidel Castro a refuzat o interventie chirurgicala majora care i-ar fi inrautatit si mai mult starea de sanatate, acesta a hotarat sa-i predea puterea fratelui sau, Raul Castro.

Raportul prezentat de WikiLeaks mai scria ca liderul cubaneze "nu va muri imediat", boala urmand sa-l slabeasca treptat pana la moarte.

Timp de multa vreme guvernul cubanez a incercat sa pastreze secreta starea de sanatate a lui Castro.

Potrivit Digital Journal, care citeaza Ria Novosti, ceea ce este foarte interesant, este ca de curand, Fidel Castrol a laudat misiunea WikiLeaks spunand ca aceste dezvaluiri au demonstrat ca si cel mai puternic imperiu din istoria lumii (n.r. SUA) poate fi sfidat".

Cititi si: Fidel Castro: Am dubii in privinta "modelului cubanez"

Fidel Castro a participat la prima sa manifestatie de amploare in aer liber


La multi ani, Fidel! Dar unde esti?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.