Daca oamenii de stiinta au dreptate, in curand, bolnavii nu vor mai avea nevoie de insulina.

Studii recente au relevat faptul ca diabetul de tip 2 poate fi “vindecat” in doar patru luni cu ajutorul unei diete hipocalorice, adica prin reducerea numarului de calorii.

“Este uimitor cum o simpla dieta cu un aport scazut de calorii poate vindeca diabetul de tip II. Si mai mult, aceste efecte sunt pe termen lung”
, a afirmat Dr. Sebastian Hammer, autorul studiului, citeaza Daily Mail.

Afectiunea afecteaza in general oamenii obezi, care nu fac miscare si care sunt mari consumatori de junk-food.

Hammer a observat ca starea de sanatate a celor care au optat pentru acest tip de dieta s-a imbunatatit cu mult decat atunci cand luau medicamente. Acest lucru inseamna ca, pe viitor, bolnavii nu vor mai avea nevoie de tratamentul cu insulina.

Dieta hipocalorica se bazeaza pe alimente bogate in fibre, cu un continut scazut de grasimi si cu carbohidrati bine selectati.

“Aceasta dieta este revolutionara pentru ca diabetul este considerat o boala incurabila”, a precizat doctorul de la Centrul Medical al Universitatii Leiden din Olanda.

Cei care sufera de diabet de tip II sunt de cinci ori mai predispusi sa faca infarct sau sa le fie afectati nervii, celulele retinei si sa faca boli de rinichi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.