Vitaminele si suplimentele alimentare folosite de milioane de femei din lumea intreaga ar putea provoca mai mult rau decat bine, potrivit unui studiu medical realizat de Archives of Internal Medicine.

Cercetarea a descoperit faptul ca multivitaminele, vitamina B, acidul folic, fierul, magneziul si cuprul cresc riscul de moarte prematura.

Aproape o treime din adultii britanici urmeaza o dieta bazata pe suplimente alimentare. Unele dintre cele mai folosite suplimente sunt multivitaminele, vitamina A, C si E, fier, acid folic sau calciu, considerate utile pentru mentinerea unei stari de sanatate bune, scrie Daily Mail.

Rezultatele studiului releva faptul ca acidul folic, folosit de femeile gravide pentru sanatatea bebelusilor lor, creste riscul de moarte cu circa 6%, suplimentele de fier cu 4%, in timp ce cuprul majoreaza riscul de moarte prematura cu 18%.

Pe de alta parte, riscul dat de multivitamine este cu 2,4% mai mare, cel dat de vitamina B6, de 4%, iar cel de magneziu si zinc de 3,6%, respectiv 3%.

Cercetatorii nu inteleg in intregime cum determina aceste suplimente medicale moartea prematura, insa s-ar putea ca acestea sa intervina in sistemul imunitar natural al corpului nostru.

Studiul a fost realizat pe 38.722 de femei cu varste intre 55 si 69 de ani de catre cercetatori din Finlanda, Norvegia, Statele Unite si Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.