Un alt satelit urmeaza se se prabuseasca in curand pe Terra, iar riscul de incidente este mult mai mare decat cel provocat de satelitul UARS, al NASA, care a cazut inapoi pe Pamant sambata trecuta.

La sfarsitul lunii octombrie sau inceputul lunii noiembrie, un alt satelit, de aceasta data al Germaniei, numit ROSAT, se va prabusi pe Pamant, relateaza DailyMail.

Desi este mai mic decat UARS (Upper Atmosphere Research Satellite), este asteptat sa aiba mai multe piese intregi atunci cand va ajunge pe suprafata Pamantului.

Un satelit de marimea unui microbuz va cadea astazi pe Terra

Satelitul ROSAT a fost lansat in 1990, "a murit" in 1998 si cantareste doua tone si jumatate.

Conform Agentiei Spatiale Germane, 30 de bucati din satelit, care cantaresc mai putin de 2 tone vor reintra in atmosfera, printer ele aflandu-se si cioburi ascutite.

Resturile satelitului NASA au cazut in Oceanul Pacific

De asemenea, sansele ca o persoana sa fie lovita de vreo bucata din satelit sunt de una la 14 trilioane, iar cele de a atinge o zona populate sunt de 1 la 2000, mai mari decat sansele prevazute pentru UARS, de 1 la 3200.

Momentan nu exista date suficiente privind cand si unde vor cadea resturile satelitului.

Heiner Klinkrad, seful Biroului de deseuri cosmice de la Agentia Spatiala Europeana, a declarat ca "nu este posibil sa se prevada un exactitate reintrarea ROSAT".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.