Daca pana acum, nu foarte mult timp, tatuajele reprezentau un subiect tabu, fiind deseori asociate cu delicventa, in viitor, tatuajul ar putea chiar sa ne salveze viata. Vezi cum in articolul de mai jos.

De la copii la batrani, de la femei la barbati, in viitor, toti oamenii vor "detine" un tatuaj menit sa le monitorizeze starea de sanatate.

Cel putin asa sustin cercetatorii care au realizat tatuajul digital sau mai bine zis tatuajul care ne va monitoriza starea de santate 24 de ore din 24.

Practic, cu ajutorul unui laser oamenii vor putea sa-si implanteze sub piele niste senzori care vor monitoriza mai multe componente ale sangelui, de la nivelul de sodiu, pana la glucoza si chiar nivelul alcoolului.

"Exista cativa voluntari care au decis sa se alature acestui experiment, care pana acum functioneaza foarte bine. Cu toate ca cele mai multe teste au fost realizate pe soareci. Cu ajutorul unei camera, chiar si cu un telefon, se pot citi datele pe care nano- senzorii le inregistreaza sub piele” - Dr. Heather Clark, Northeastern University.

Oamenii de stiinta sustin ca aceasta metoda o sa inlouiasca medoda clasica a analizelor, care nu este deloc populara.

Tatuajele ti-ar putea salva viata“Practic, interpretarea analizelor de sange o sa se poata realiza in timp real. Oricine o sa poata sa-si citeasca rezultatele cu ajutorul unuei aplicatii dezvoltate pe smartphone. Datele analizelor de sange vor putea ajunge astfel mai repede catre doctori, iar anumite boli vor putea fi prevenite inainte ca acestea sa se instaleze in corp.” - Dr. Heather Clark, Northeastern University.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.