Pamantul s-ar putea indrepta cu succes catre o noua era glaciara, spun cercetatorii americani.

Cercetatorii de la US National Solar Observer (NSO) si de la Air Force Research Laboratory si-au pus intrebarea daca un declin al activitatii solare ar putea duce la o perioada similara cu cea din secolul al XVII-lea, Maunder Minimum, atunci cand nu au existat pete solare timp de 70 de ani. In aceasta perioada, cunoscuta drept Mica Epoca de Gheata, temperaturile au scazut si s-au format 28 de cm de gheata in Europa, scrie News.com.au.

Noi analize asupra miezului soarelui, suprafata lui si coroana, au aratat ca urmatorul ciclu de pete solare va fi redus foarte mult sau chiar nu va mai fi deloc.

Doctorul Frank Hill, de la NSO, spune ca exista multi factori care indica faptul ca soarele ar putea intra in hibernare.

Joannna Haigh, profesor de fizica atmosferica la Colegiul Imperial din Londra, a spus ca incalzirea globala ar putea genera acest efect de racire.

„Atunci cand activitatea soarelui va reveni la normal, gazele cu efecte de sera nu vor disparea.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.