Oamenii de stiinta au descoperit o proteina care pastreaza culoarea naturala a parului si previne albirea acestuia.

In urma unei serii de exprimente, acestia au descoperit ca proteina denumita "wnt" are un rol crucial in conservarea culorii parului. Aceasta descoperire deschide calea producatorilor de produse pentru ingrijirea parului, care ne pot ajuta sa ne pastram culoarea parului mult mai mult timp, scrie dailymail.co.uk.

Mai mult, aceasta proteina ajuta si la cresterea parului. Astfel, cercetatorii de la Universitatea New York au explicat ca viitoarele tratamente, care vor contine aceasta proteina, ne vor ajuta nu numai la mentinerea culorii parului, ci il vor face si mai des.

  • Un studiu recent realizat la Universitatea Bradford a scos la iveala faptul ca peroxidul de hidrogen, folosit la decolorarea parului, poate duce mai rapid la albirea podoabei capilare, actionand asupra radacinilor, unde blocheaza producerea pigmentului.

Cu toate acestea, cercetatorii spun ca femeile tinere nu ar trebui sa se sperie daca vor sa fie blonde, insa dupa o anumita varsta ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a se decolora.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.