Oamenii de stiinta au descoperit calea de a intra in cele mai ascunse cotloane ale creierului uman, pentru a observa cum se formeaza cuvintele.

Cercetarile in acest sens ar putea contribui pe viitor la sansele persoanelor cu dizabilitati de a putea comunica, potrivit DailyMail.

Folosind electrozi, specialistii au descoprit acea zona a creierului care se implica in crearea celor aproximativ 40 de sunete care formeaza limba engleza. Ulterior, cercetatorii au descoperit ca fiecare sunet in parte provoaca un semnal care ar putea permite, prin intermediul unui program pe calculator, citirea cuvintelor pe care oamenii vor sa le spuna prin puterea gandurilor.

La studiu au fost testate patru persoane care sufereau de o forma severa de epilepsie, fiecare avand 64 de electrozi conectati la creier. Subiectilor li s-a cerut sa repete sunetele oo, ah, eh si ee, dupa care au fost monitorizate parti ale creierului pentru verificarea semnalelor legate de vorbire.

In final, cercetatorii au reusit sa distinga semnalele transmise de electrozi, corespunzatoare sunetelor.

Potrivit studiului, creierul genereaza un semnal prin simplul fapt ca o persoana se gandeste la un sunet, care este insa foarte diferit de cel emis in timpul vorbirii efective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.