Cea mai completa harta 3D a universului cunoscut a fost prezentata de catre astronomii britanici.

Harta (2MASS Redshift Survey), realizata pe principiul efectului deplasarii spre rosu (efectul Doppler), se extinde pe o distanta de 380 de milioane ani lumina.

Realizatorii hartii, o echipa de astronomi de la Universitatea din Portsmouth, au avut nevoie de 10 ani pentru a o finaliza, potrivit dailymail.co.uk.

Astronomii au cartografiat in detaliu zone ascunse anterior in spatele Caii Lactee, pentru a intelege mai bine impactul pe care il are miscarea galaxiei noastre in raport cu restul universului.

Karen Masters de la Universtitatea din Portsmouth a declarat la prezentarea hartii ca aceasta aduce un aspect complet nou si minunat al universului cunoscut.

"Lumina unei galaxii se deplaseaza spre rosu datorita expansiunii universului. Cu cat o galaxie este mai departe, cu atat deplasarea spre rosu este mai mare", a explicat Karen Masters, adaugand ca este vitala o a treia dimensiune intr-o harta a universului pentru a permite cosmologilor studierea zonei in detaliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.