Expertii care studiaza cancerul au emis un nou avertisment referitor la consuml de carne rosie si procesata. Afla cata carne avem voie sa mancam pentru a nu ne imbolnavi.

Fundatia Mondiala de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) sfatuieste oamenii sa limiteze consumul de carne rosie, cum ar fi cea de vita, porc sau miel si sa evite produsele procesate, precum sunca si salamul.

Au fost descoperite probe convingatoare conform carora aceste tipuri de carne cresc riscul imbolnavirii de cancer intestinal, ceea ce inseamna ca oamenii trebuie sa reduca cantitatea de astfel de carne pe care o consuma, scrie guardian.co.uk.

Fundatia a inceput in 2007 o dezbatere globala si a publicat un studiu care a identificat carnea drept un factor de risc pentru diferite forme de cancer.

  • Expertii recomanda limitarea consumului de carne rosie la 500 de grame pe saptamana (greutatea dupa preparare) - echivalentul a cinci sau sase portii medii de friptura de vita, miel sau porc - si evitarea carnii procesate.

Aproximativ 36.000 de britanici se imbolnavesc de cancer intestinal in fiecare an, iar 16.500 mor din cauza acestei boli.

Cancerul intestinal este tipul de cancer cu rata cea mai mare a mortalitatii in Marea Britanie, dupa cel pulmonar. Aproximativ 17.000 de imbolnaviri (43%) ar putea fi prevenite daca oamenii ar manca mai putina carne rosie si mai multe fibre, daca ar bea mai putin si ar face sport, spun cercetatorii, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, oamenii care mananca peste 90 de grame de carne rosie pe zi ar trebui sa reduca cantitatea la 70 de grame, ceea ce inseamna trei felii de sunca sau doi burgeri de vita.

De asemenea, se recomanda consumul de alimente ce contin fibre, cum ar fi cereale integrale, fructe si legume. Laptele, usturoiul si suplimentele alimentare ce contin calciu ar putea reduce riscul imbolnavirii, spun expertii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.