Cu ajutorul celulelor stem, oamenii de stiinta au reusit sa creeze in laborator inimi umane.

Organele au fost create prin inlaturarea celulelor musculare de la donatorii de organe. Apoi, cercetatorii au injectat celule stem, care s-au multiplicat si au crescut in jurul structurii, transformandu-se in final in celule sanatoase, identice cu tesutul inimii, scrie DailyMail.

"Inimile cresc si speram ca vor incepe sa bata in cateva saptamani. Sunt multe obstacole in creare unei inimi total functionale, dar, dupa parerea mea, intr-o zi va fi posibila crearea de organe intregi pentru transplant”
, a spus expertul in medicina regenerativa, Dr. Doris Taylor, de la Universitatea Minnesota, din Minneapolis.


Acest experiment reprezinta un pas important in domeniul medicinii si ar putea ajuta la crearea altor organe precum rinichi sau plamani, in conditiile in care peste 67.064 de pacienti din Europa sunt inscrisi pe listele de asteptare pentru transplant de organe, dintre care aproape 4.000 mor anual in asteptarea unui transplant.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.