Discovery Channel s-a asociat cu Vaticanul pentru a produce un serial TV ale carui episoade vor prezenta cazurile de exorcism investigate in trecut de Biserica Catolica.

Intitulat "The Exorcist Files", serialul va prezenta in episoadele sale cazuri neobisnuite - case bantuite, posesiuni demonice - ce au fost anchetate, in trecut, de Biserica Catolica, scrie MEDIAFAX.

Acest serial de televiziune va contine secvente filmate in Arhivele secrete ale Vaticanului si interviuri cu cei mai de seama exorcisti din Biserica Catolica, care sunt experti in religie si care apar extrem de rar sau deloc in mass-media.

"Vaticanul este un loc unde obtii accesul extrem de greu, insa le-am explicat ca nu vom incerca sa le spunem oamenilor ce sa gandeasca", a declarat Clark Bunting, presedinte si director general Discovery.

Clark Bunting a mai spus ca anchetatorii acestor cazuri sunt convinsi de faptul ca un demon poate pune stapanire pe un obiect neinsufletit (o casa, de exemplu) sau pe o persoana. Totodata, Clark Bunting a marturisit ca la inceput a fost foarte sceptic in legatura cu acest proiect, insa si-a schimbat radical opinia dupa prima intalnire pe care a avut-o cu echipa de productie si cu preotii catolici.

"Munca pe care o fac acesti oameni si credinta pe care ei o manifesta in convingerile lor religioase conduc la povesti absolut fascinante"
, a adaugat Bunting.

Daca primul sezon al serialului va avea succes, atunci reprezentantii Discovery spera ca parteneriatul lor cu Vaticanul sa fie continuat si sa fie dus la un nivel superior, fiind chiar posibil ca telespectorii sa asiste in sezoanele urmatoare la emisiuni live, in timpul carora cardinalii si anchetatorii catolici sa efectueze slujbe de purificare a locurilor bantuite de spirite malefice si de demoni.

Primul sezon al serialului "The Exorcist Files" va debuta in aceasta primavara pe Discovery Channel
, insa data la care va fi difuzat primul episod nu a fost anuntata deocamdata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.