Marea Britanie are cei mai multi cetateni obezi dintre toate tarile din Uniunea Europeana, depasind media UE cu 15 procente, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Observatorilor in Sanatate Publica.

Studiul arata ca 29 la suta din populatia adulta a regiunii West Midlands din Marea Britanie este obeza, fata de media europeana, care este de 14 la suta. Pe locul doi se situeaza tot o regiune din Marea Britanie, si anume cea de nord-est, potrivit

Un alt raport international releva faptul ca un britanic din patru este atat de obez, incat sanatatea sa este in pericol, in timp ce unul din sapte copii au probleme de greutate sau sunt deja obezi. Totodata, numarul englezilor supraponderali s-a dubat in ultimii 20 de ani.

Potrivit studiului, rata de obezitate in Romania si Italia este de sub 10%.

Marea Britanie, pe primul loc in UE si la capitolul adolescente ramase insarcinate.

Studiul vizeaza 37 de factori din fiecare regiune a Europei, precum decesul, densitatea populatiei, factori de risc si unitati sanitare.

Autorii raportului au mai aratat ca mortalitatea in randul femeilor bolnave de cancer este mai mare in comparatie cu alte tari europene. Pe de alta parte, numarul britanicilor care fumeaza este mai mic decat cel inregistrat de multe alte state membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.