Un test realizat de medicii britanici poate detecta cancerul uterin cu luni sau chiar ani inainte sa apara vreun simptom.
Acesta consta in scanarea trupului cu ajutorul ultrasunetelor, metoda care se preconizeaza sa fie introdusa in curand in practica medicala curenta, scrie Click!

Testul, propus de expertii de la Universitatea din Londra, consta in masurarea grosimii uterului si observarea minutioasa a acestuia pe baza imaginilor furnizate de scanner. Un studiu a demonstrat ca metoda da rezultate perfecte in 80% din cazuri, inainte de a aparea vreun simptom, cum ar fi sangerarea.



O romanca a inventat un dispozitiv revolutionar care depisteaza cancerul in corpul uman in doar 6 minute si a fost desemnata “cea mai buna femeie inventator” a anului.

Cercetatoarea Raluca-Ioana van Staden a castigat, in cadrul Salonului International de Inventii de la Geneva, Trofeul de Aur al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala pentru “Cea mai buna femeie inventator”.

Dispozitivul inventat de cercetatoare impreuna cu sotul ei Jacobus Frederick van Staden, este un senzor care poate determina existenta cancerului in corpul uman, in mai putin de 6 minute si inainte ca boala sa fie declansata in corp.


Cercetatorii de laTechnion Israel Institute of Technology vor sa realizeze un dispozitiv ce va determina daca o persoana sufera sau nu de cancer, analizandu-i respiratia.]

Potrivit Discovery, nasul electronic va face diferenti dintre o respiratie maligna sau nu, putand sa faca diferenta dintre diverse tipuri de cancer, in faze incipiente.


Cel mai puternic microscop din lume a fost dat in folosinta la University of Texas at San Antonio (UTSA) si e gata sa se "holbeze" la cele mai minuscule obiecte din lume.
Citeste si:
Canon uniFLOW Online: Creșteți productivitatea cu servicii de cloud
Canon uniFLOW Online:...

Cercetatorii din cadrul UTSA, il considera un soi de Graal, ce le va oferi un avantaj stiintific enorm pentru dezvoltarea de noi terapii anti-cancer si tratamente pentru diferite boli, dar si in studierea Alzheimer-ului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.