Un accident aviatic produs in luna mai, in sudul Indiei, soldat cu moartea a aproape 160 de persoane, a fost provocat, probabil, de un pilot care tocmai se trezise din somn.
Potrivit anchetatorilor, avionul companiei Air India Express a aterizat in Mangalore avand altitudinea necorespunzatoare si un unghi nepotrivit. Se pare ca pilotul, sarbul Zlatko Glusica, a fost "dezorientat" in momentul efectuarii aterizarii pentru ca dormise in timpul zborului de trei ore, informeaza BBC News online.


Potrivit MEDIAFAX, in inregistrarile din cabina s-a auzit un "sforait", precizeaza Hindustan Times. Glusica probabil era ametit si dezorientat din cauza ca abia se trezise.

Copilotul H S Ahluwalia se aude in timp ce solicita anularea manevrei de aterizare. Cu cateva secunde inainte de prabusire, copilotul a spus: "Am depasit pista de aterizare".

Avionul de tip Boeing 737 a depasit pista de aterizare, s-a prabusit si a luat foc. Doar opt persoane au supravietuit.

Citeste si: [Cele mai grave catastrofe aviatice din 1977 pana in prezent]

[Un indian si-a pierdut 16 rude in accidentul aviatic din India]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.