159 de persoane si-au pierdut viata, dupa ce un avion de pasageri apartinand companiei Air India s-a prabusit in sud-vestul Indiei.

Potrivit companiei aeriene, avionul, un Boeing 737 care decolase din Dubai, avea la bord 160 de pasageri si sase membri ai echipajului si a derapat pe pista aeroporturlui international Mangalore, in jurul orei locale 6.30 (4.00 ora Romaniei), relateaza NewsIn.

Surse oficiale au declarat ca sapte persoane ar fi supravietuit.

Unul dintre acestia a declarat pentru CNN ca avionul a aterizat bine, inainte de a incepe sa vibreze puternic si de a se rupe in doua. Potrivit lui, in avion a izbucnit mai intai un incendiu mic, dupa care, o explozie puternica a provocat unul de proportii. "Avionul a deviat apoi de la ruta, lovindu-se de copaci, iar fumul s-a raspandit in cabina. Am fost prins in cabluri, dar am reusit sa ies", a povestit el. "Fata, mainile si picioarele imi sunt arse", a adaugat el.

Martori oculari au spus ca avionul a atins pista corect, dar nu s-a putut opri, din cauza ca pe jos era ud, si a alunecat in prapastia de la marginea aeroportului.

Aeroportul Mangalore se afla intr-o zona deluroasa, iar daca un avion o rateaza, se prabuseste inevitabil. "Zborul cu precizie este esential aici, nu este loc de greseli ale pilotilor", a explicat corespondentul Sky News.

Turnul de control nu a primit semnale de alarma de la pilotul aparatului, in timpul manevrelor de aterizare. De altfel, pilotul, un sarb, avea multa experienta si mai aterizase pe pista respectiva.

In prezent se vehiculeaza ipoteza ca un cauciuc a explodat la aterizare si ca starea vremii este posibil sa fi contribuit la accident. Vizibilitatea era mai mica de trei kilometri pe aeroport in momentul accidentului, a declarat meteorologul CNN.

Premierul indian Manmohan Singh a transmis condoleante familiilor victimelor si le-a promis compensatii.

Citeste si: [Cele mai grave catastrofe aviatice din 1977 pana in prezent]

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.