Cercetatorii japonezi vor sa lanseze o televiziune careia nu-i vei putea rezista...la propriu. Cu ajutorul 'Smell-O-Vision' TV, mirosurile vor iesi afara prin ecran, in timpul emisiunilor favorite!
Oamenii de stiinta, de la Universitate Keio din Tokyo, au declarat ca vor putea emite prin ecranul televizorului mirosul de vata pe bat, atunci cand se vorbeste despre un balci sau aroma marii, daca oamenii vor privi imagini referitoare la vacante. Potrivit The Telegraph, tehnica inovatoare foloseste printere care emit mici cantitati de parfum, in loc de cerneala.

Dr Kenichi Okada, profesor in cadrul Universitatii Keio, a declarat pentru New Scientist ca: "Ne folosim de printerele traditionale ink-jet pentru a pulsa cantitati mici de material pentru un control mai precis".

Imprimantele functioneaza atunci cand un puls de curent incalzeste o bobina de sarma si creeaza un balon care pompeaza o cantitate mica de cerneala, cu o viteza foarte mare. Echipa japoneza a adaptat un printer Canon pentru a "tasni" ingredientele elementare acestei inovatii (aromele specifice fiecarei imagini) si au reusit sa creeze deja senzatiile de menta, grapefruit, scortisoara, levantica, mar si vanilie, care se mentin o fractiune de secunda.

Ceva similar a fost inventat in SUA, in anii '60, cu arome ce erau emise prin intermediul unor plicuri ascunse in spatele scaunelor din cinematografe, pentru a implica mai mult spectatorii in show-uri. Oricum, ideea nu a prins prea mult la acea vreme. Ce parere aveti despre aceasta noua propunere a japonezilor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.